Kleine veranderingen zijn ook de moeite waard

Gezond leven draagt bij aan het opbouwen van een goede weerstand en het verkleinen van de kans op ziekten. Je kunt hier zelf aan werken door gezond te eten, regelmatig te bewegen, niet te roken en te matigen met alcohol. Je hoeft niet direct alles om te gooien, kleine veranderingen zijn ook de moeite waard. Kies vooral iets dat bij je past, zo hou je het vol.

De zorgverleners van EenPlus verlenen de zorg die bij jou past. Zij geven je waar nodig advies over een gezonde leefstijl of bieden je een programma aan ter ondersteuning van het aanpassen van jouw leefstijl. Zo zorgen we er samen voor dat alle inwoners van Velp en Rozendaal meer kunnen genieten van lichamelijke en mentale gezondheid en dat ze zich prettiger voelen.

Bij EenPlus zijn 30 zelfstandige praktijken aangesloten: huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychosomatisch oefentherapeut, diëtisten, psychologen, podotherapeuten, een apotheek, een ouderenorganisatie op het gebied van wonen en zorg, een eerstelijns medisch-diagnostisch centrum uit de regio, de eerstelijnspraktijk ouderengeneeskunde en psychosomatische zorgverleners.

De meeste praktijken zijn gevestigd in het gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan, maar er zijn ook zorgverleners aangesloten die hun praktijk uitoefenen in een van de wijken in Velp of Rozendaal.

Visie en missie

Gezondheid is je fit voelen, lichamelijk en mentaal. Nu én later. En dat bereiken we samen, met de juiste energie op het juiste moment. Wij zien de behoefte aan hoogwaardige, samenhangende, persoonsgerichte eerstelijnszorg voor inwoners van Velp en Rozendaal met een zorgbehoefte of een preventieve zorgbehoefte.

Het is onze missie om dit te organiseren door middel van korte lijnen, kennisoverdracht en innovatie. Het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan, met andere woorden Positieve Gezondheid, is hierbij ons uitgangspunt. Hiermee is EenPlus op weg naar de best georganiseerde eerstelijnszorg van Nederland.

Good governance

Binnen het EenPlus netwerk werken we samen aan betere gezondheidszorg door patiëntgerichte zorgverlening. We streven daarbij naar goede communicatie en transparantie van beleid. We vinden jouw mening erg belangrijk. Heb je een tip of wil je graag meedenken: elke tip of idee is een kans om de zorg, samenwerking of organisatie te verbeteren.

Management en bestuur

EenPlus wordt vertegenwoordigd door een bestuur dat als doel heeft het ontwikkelen, stimuleren van innovatie en faciliteren van samenwerking en samenhangende zorg. EenPlus wordt ondersteund met een managementbureau. De dagelijkse leiding is in handen van de directeur Piet van Meijeren.

Piet van Meijeren
Directeur
Peggy Helmyr
Stafmedewerker
Saskia van Schagen
Managementassistente

Het bestuur bestaat uit zeven leden, allen gekozen uit de aangesloten partners:

  • Maaike Koenders, voorzitter (huisarts)
  • vacature
  • Mayke Wools, secretaris (huisarts)
  • Maartje Mouchart, communicatie (podotherapeut)
  • Linda Brouwer, communicatie (diëtist)
  • Jacqueline van Baars (psychosomatisch oefentherapeut)
  • Marieke Perry  (huisarts)