« terug naar vorige pagina

Kind Expertise Team

 

Kind Expertise Team 

            Velp en omstreken

 

 

 

Het Kind Expertise Team bestaat uit specialistische zorgverleners die gezamenlijk kijken naar de best passende oplossingen voor vragen rondom een kind.  Vragen kunnen betrekking hebben op het gebied van bewegen, voeding, communicatie, spraak- en taalontwikkeling en nog veel meer.  Wij werken spelenderwijs met kindvriendelijke methodes. Samen met ouders wordt gekeken welke stappen en zorgverleners het best passen bij het kind.

Wij willen snelle en deskundige oplossingen bieden dicht bij huis. Dit doen wij samen met een team van enthousiaste zorgverleners. Indien nodig kunnen wij ook onze contacten op scholen, peuterspeelzalen en sportclubs benaderen. Bij ons staan ouders en kind centraal.

Een kind kan bij ons terecht na een verwijzing door de huisarts maar ook zonder verwijzing is het mogelijk om een afspraak in te plannen. Tijdens de eerste afspraak wordt uw kind onderzocht door één of mogelijk meerdere zorgverleners van het team. Vervolgens wordt met de ouders en eventueel het kind besproken wat het team voor het kind kan betekenen. 

 

Hoe kun je ons bereiken?

Ouders en zorgverleners kunnen contact opnemen met Fysiotherapeutisch Centrum Poos tel 06 51 20 48 39 

 

Wat zijn de kosten?

Een groot gedeelte van de zorg voor kinderen wordt betaald vanuit de basisverzekering, maar ook vanuit de aanvullende verzekering en door de gemeente. Voor alle zorg voor kinderen geldt geen eigen risico, maar wel een mogelijke eigen bijdrage. Indien u zeker wilt zijn dat de zorg voor uw kind (en voor ouders) vergoed wordt, kunt u dat het beste navragen bij een van de zorgaanbieders van het team of uw eigen zorgverzekering.

 

Teamleden

 

Fysiotherapeutisch centrum Poos

 

    Dietistenprakrijk LEEF

     Kinderergotherapie Arnhem – Velp

  Mouchart Praktijk voor Podotherapie

Logopedisch Centrum Renes

Prelogopedie Mirjam van den Berg

PIT Psychologen

 

 

 

Achtergrond teamleden

Fysiotherapeutisch centrum Poos
Als kinderfysiotherapeuten zijn wij gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 18 jaar.  Het doel van de behandeling is het kind beter te laten functioneren in zijn fysieke en sociale omgeving. Dit bij kinderen met oa motorische ontwikkelingsachterstand, prematuriteit, voorkeurshouding, afwijkend looppatroon, aangeboren afwijkingen, cerebrale parese, schrijfproblemen, conditieproblemen, houdingsafwijkingen en sportletsels.   

contact: 026-36 35 414  of  info@fysiopoosvelp.nl   

 

Logopedisch Centrum Renes
Bij Logopedisch Centrum Renes worden (jonge) kinderen behandeld met spraak- en taalontwikkelingsproblemen. Ook de logopedische behandeling van kinderen met dyslexie, syndroom Down,  schisis (gehemeltespleet), AD(H)D of ASS (autisme spectrum stoornis) behoren tot onze specialisaties.

contact: 06 40 16 81 25  of  info@lc-renes.nl

 

Mouchart Praktijk voor Podotherapie
Podotherapie Mouchart helpt kinderen met het optimaal bewegen en lopen bij voet gerelateerde klachten. Kindervoeten groeien en ontwikkelen zich razendsnel tot een volwassen voet. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Een kindervoet gaat diverse fases door en soms ontstaan er problemen. Zoals veel struikelen, niet lang kunnen lopen of geen zin hebben in lopen en bewegen, afwijkende voetstand; bijvoorbeeld naar binnen draaien van de voeten of doorzakken, het lopen op de tenen  of juist scheefstand van de tenen. Ook bij pijnklachten en vermoeidheid kunnen biomechanische afwijkingen de oorzaak zijn en opgelost worden mt bijvoorbeeld een zool, oefeningen, orthesen dan wel schoenadvies. We gaan uit van een dynamisch patroon en zullen dat altijd in stand houden om spieractiviteit te stimuleren en verbeteren.

contact:  026 44 65 959  of  info@mouchart.nl

 

Kinderdiëtistenpraktijk LEEF
Lekker Eten En Fit staat voor lekker en gezond eten, zelfvertrouwen hebben, ontwikkeling en fit zijn. Wij richten ons speciaal op kinderen en gezin.
Er wordt gewerkt met kindvriendelijke methodes, op een interactieve en enthousiaste manier.

Samen met het kind en de ouder/verzorger stellen we samen haalbare doelen op om de voeding en de leefstijl van het kind te verbeteren. We behandelen en begeleiden kinderen van 0-18 jaar oud met allerlei hulpvragen gericht op voeding zoals:

  • kinderen met over- of ondergewicht
  • voedselallergieën en intoleranties
  • voedings- en eetproblemen
  • buikklachten
  • moeilijke eters
  • autisme en eetproblemen
  • de eerste hapjes
  • een gezonde volwaardige voeding

contact: 06 83 23 33 42 of info@lekkeretenenfit.nl

 

Kinderergotherapie Arnhem – Velp
Bij ergotherapie staat het mogelijk maken van het dagelijks handelen centraal. Kinderergotherapie Arnhem – Velp onderzoekt, behandelt en adviseert kinderen en hun omgeving bij wie de sensorische integratie, fijne motoriek, schrijven, ADL, plannen of de lichaamshouding aandacht vragen. Ook is veel ervaring en kennis van (complexe) aanpassingen aanwezig. Kinderergotherapie Arnhem -Velp is bekend met een brede doelgroep waarbij zowel het schoolgaande kind als kinderen met een (meervoudige) beperking belangrijke aandachtsgebieden zijn. Hierbij zorgt onze samenwerking voor een versterkend effect.

contact:  06 54 60 73 01  of  info@kinderergotherapie-velp.nl

 

Prelogopedie Mirjam van den Berg
Preverbale logopedie is bestemd voor baby’s en jonge kinderen die moeite hebben met drinken uit de fles, eten van de lepel, kauwen, slikken, drinken uit de beker en overmatig kwijlen. Het doel van de begeleiding is dat uw kind veilig voldoende eet en drinkt. De begeleiding vindt plaats bij u thuis.

contact: 06 22 44 83 88  of  info@prelogo.nl

 

PIT Psychologen
Opvoedingsvragen, twijfels over jezelf, problemen met ouders, relatie- en communicatieproblemen, leren omgaan met levensgebeurtenissen. Soms komt iemand er zelf uit, soms is er behoefte aan hulp van een ander, die met begrip en kennis wil zoeken naar een manier om hiermee om te gaan. Als maatschap van psychologen willen we deze hulp bieden. We richten ons daarbij op kinderen, jongeren en ouders.

contact: 026 364 90 86 of algemeen@pitpsychologen.nl