« terug naar vorige pagina

Het Kind Expertise Centrum Velp

Bij onduidelijke en complexe problematiek bij kinderen is het voor huisartsen, opvoeders, school en zorgverleners niet altijd duidelijk welke zorgverlener of instantie ingezet kan worden. Dit is de reden waarom in Velp het Kind Expertise Centrum Velp (KEC) is opgericht. Een netwerk van professionals rondom kinderen waarbij zorgen zijn over de ontwikkeling, opvoeding of gedrag.  Het KEC wil deze kinderen snelle en toegankelijke diagnostiek, behandeling en ondersteuning bieden. Ook ouders worden ondersteund om grip op en inzicht te krijgen in de problematiek en behandelopties van hun kind.  Door de contacten van het KEC met jeugdzorg, scholen, peuterspeelzalen, sportclubs en jeugd-, revalidatie- en kinderartsen kunnen de belangrijke partners op de hoogte van de benodigde zorg gebracht worden. Dit gebeurt geheel in samenspraak met de ouders.  

Het KEC is er niet alleen voor kinderen en hun ouders maar ook voor zorgverleners indien zij anoniem advies willen over een cliënt.

 

Wat doen we

  • Diagnostiek – onderzoek door één of meerdere zorgverleners
  • Behandeling en advies – ieder kind krijgt een persoonlijk behandelplan met advies op maat voor ouders
  • Coaching en begeleiding- ieder kind heeft één persoonlijke trajectbegeleider
  • Consultatie- voor externe zorgverleners

 

Aangesloten zorgverleners

 

Hoe kun je ons bereiken

Ouders en zorgverleners kunnen contact opnemen met Fysiotherapeutisch Centrum Poos tel 026 3635414 of mail naar info@kecvelp.nl