Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor Welzijn op Recept?

Denk je dat dit zorgprogramma jou kan helpen om weer een goede draai aan je leven te geven? Overleg dan met jouw huisarts of praktijkondersteuner. Hij of zij kan je dan een verwijzing geven.

Voor wie is Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is voor mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt, financiële problemen hebben en die last hebben van lichamelijke en/of psychische klachten. Dit zorgprogramma is voor inwoners van gemeente Rheden en Rozendaal.

Wat zijn de kosten voor Welzijn op Recept?

Aan de gesprekken met de klantcoach zijn geen kosten verbonden. Welzijn op recept is in principe gratis. Het kan zijn dat je samen met de klantcoach een plan opstelt om bepaalde activiteiten te gaan doen. Aan deze activiteiten kunnen wel kosten zijn verbonden natuurlijk houdt de klantcoach daarbij rekening met jouw financiële situatie.

Wat houdt Welzijn op Recept in?

Je krijgt één of meerdere individuele gesprekken met een klantcoach van Incluzio. Aan hem of haar kun je jouw situatie uitleggen. De klantcoach kijkt daarna samen met jou wat je zelf kunt doen om je weer prettiger te voelen.

Is er een wachttijd voor Welzijn op Recept?

Na een verwijzing neemt de klantcoach binnen zeven dagen contact met je op. Tijdens dit gesprek maak je een vervolgafspraak.

Welzijn op Recept

In een adviesgesprek kijkt de klantcoach samen met jou wat je in jouw dagelijks leven kunt doen om te zorgen dat je je beter voelt. Samen met jou stelt hij of zij een persoonlijk plan op van activiteiten die je kunt ondernemen om weer grip op jouw leven te krijgen. Afhankelijk van wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En natuurlijk houdt de klantcoach ook rekening met jouw financiële situatie. Misschien zie je er tegenop om zelf ergens naartoe toe te gaan of vind je het moeilijk om contacten te leggen. Je staat er niet alleen voor, want de klantcoach kan dan iemand inschakelen om je een steuntje in de rug te geven.

Welke activiteiten kunnen jou helpen?

De klantcoach kent alle verschillende activiteiten bij jou in de buurt of in de omgeving. Het kan gaan om groepsactiviteiten of om één op één contacten. Je kunt hierbij denken aan cursussen volgen, actief worden in een vereniging, in de wijk, in de politiek, etc. Of aan sporten en creatief bezig zijn.

Voor jou als zorgverlener

De doelen van Welzijn op Recept zijn het verhogen van het welbevinden van de inwoner en het verlagen van het zorggebruik in de eerstelijn. Wanneer je als huisarts of praktijkondersteuner denkt dat een inwoner wel wat hulp kan gebruiken, kan een kortdurende hulp van maximaal vier uur van een klantcoach ingeschakeld worden. Je verwijst een inwoner via VIPLive. De klantcoach neemt vervolgens binnen zeven dagen contact op met de inwoner voor het maken van een eerste afspraak. De aangeboden hulp is kosteloos met uitzondering van deelname aan activiteiten.

No items found.

Meer informatie

Wil je meer weten of je aanmelden? Je huisarts of praktijkondersteuner kan je er meer over vertellen.

Handige links

Op deze sites kunt u meer relevante informatie vinden.

welzijnoprecept.nl

Bedankt voor je bericht!
We sturen je snel meer informatie.
Er ging iets niet goed, wil je het nog eens proberen?

Relevant nieuws