Veelgestelde vragen

Voor wie is het Kind Expertise Team bedoeld?

Is jouw kind tussen 0 tot 18 jaar en wonen jullie in Velp of omgeving? Dan kunnen jullie bij ons terecht. Wij zijn er voor ouders die vragen hebben over de ontwikkeling van hun kind. Dit kan gaan over: bewegen, motorisch leren, voeding, emoties, opvoeding, sport, onderwijs, communicatie, spraak- en taalontwikkeling, advies over gebruik van hulpmiddelen en nog veel meer. Afhankelijk van de situatie van het kind wordt gekeken welke teamleden bij een behandeling betrokken worden.

Hoe meld ik me aan voor het Kind Expertise Team?

Denk je dat dit zorgprogramma jou kan helpen om jouw kind optimaal te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling? Overleg dan met jouw huisarts, hij of zij kan je hierover meer vertellen en verwijzen. Je kunt ook bellen met Fysiotherapeutisch Centrum Poos (06 51 20 48 39 ) of een van de andere teamleden.

Waar vinden de afspraken met het Kind Expertise Team plaats?

Afspraken en behandelingen kunnen plaatsvinden in de praktijk van de teamleden, maar ook bij jou thuis.

Wat zijn de kosten van de inzet van het Kind Expertise Team?

Een groot gedeelte van de zorg voor kinderen wordt betaald vanuit de basisverzekering, maar ook vanuit de aanvullende verzekering en door de gemeente. Voor alle zorg voor kinderen geldt geen eigen risico, maar wel een mogelijke eigen bijdrage. Als je zeker wilt zijn dat de zorg voor jouw kind vergoed wordt, kun je dat het beste navragen bij een van de zorgaanbieders van het team of jouw eigen zorgverzekeraar

Is er een wachttijd?

Of er een wachttijd is, hangt af van het aantal aanmeldingen. Wij doen ons best om binnen twee maanden een gesprek of intake te plannen.

Kind Expertise Team

Als ouder van een jong kind met een achterstand in de ontwikkeling kun je veel vragen hebben over de ontwikkeling van jouw kind. Voor een antwoord op deze vragen ben je vaak afhankelijk van grotere organisaties die zich niet in jouw woonplaats bevinden en die lange wachttijden hebben.

Snelle en deskundigen oplossingen dicht bij huis

Het Kind Expertise Team vindt het belangrijk dat kinderen snel en goed ondersteund en behandeld worden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Ze behandelen kinderen in een vertrouwde en professionele omgeving waarbij ouders ondersteund worden om grip en inzicht te krijgen in de problematiek en behandelopties van hun kind. Het team wil snelle en deskundige oplossingen bieden, dicht bij huis. Dit wordt gedaan door een team van enthousiaste zorgverleners.

Ook zonder verwijzing

Bij het team staan ouders en kind centraal. En dat betekent dat het team samen met ouders bepaalt welke stappen en zorgverleners het beste passen bij het kind. Een kind kan bij het Kind Expertise Team terecht na een verwijzing door de huisarts. En ook zonder verwijzing is het mogelijk om een afspraak in te plannen. Tijdens de eerste afspraak wordt jouw kind onderzocht door één of mogelijk meerdere zorgverleners van het team. Vervolgens bepalen we samen met jou en eventueel het kind wat het team voor het jullie kan betekenen. De verdere stappen zijn geheel afgestemd op jullie behoeften en wensen.

Voor jou als zorgverlener

Het team ondersteunt, adviseert en behandelt kinderen en ouders in Velp en omgeving. We werken vanuit de visie dat ieder kind zich optimaal moet kunnen ontwikkelen waarbij ouders ondersteund moeten worden om grip en inzicht te krijgen in de problematiek en behandelopties van hun kind.

Wij zetten ons in om de samenwerking van professionals die betrokken zijn bij een kind goed op elkaar af te stemmen. Wij hebben contacten met gemeentes, kinderdagverblijven, scholen, consultatiebureaus, sportverenigingen, Klimmendaal en nog veel meer organisaties.

Naast het ondersteunen, adviseren en behandelen van ouders en kinderen adviseert het team ook zorgverleners. Zeker in de gevallen wanneer je als zorgverlener denkt dat een kind meer nodig heeft dan alleen jouw advies, kun je contact met ons opnemen.  

Het team bespreekt tweemaandelijks alle nieuwe en lopende casuïstiek. Zou je als zorgverlener graag een casus willen inbrengen dan is dat mogelijk.

Voor vragen en advies neem contact op met Fysio Ter Horst (06 51 20 48 39).  Verwijzen naar het Kind Expertise Team is mogelijk via ZorgDomein. Kijk hiervoor bij een van de praktijken van het Kind Expertise Team.

No items found.

Meer informatie

Voor vragen over de inhoud van dit zorgprogramma kun je terecht bij Fysio Ter Horst

06 5120 48 39
info@kindexpertiseteam.nl

Handige links

Op deze sites kunt u meer relevante informatie vinden.

Rheden.nl

Bedankt voor je bericht!
We sturen je snel meer informatie.
Er ging iets niet goed, wil je het nog eens proberen?

Relevant nieuws