Nieuwe website EenPlus maakt innovatie eerstelijnszorg toegankelijker

Met creatieve en innovatieve ideeën samen werken aan de toekomst van de gezondheidszorg. Dát is waar EenPlus voor staat. En met onze nieuwe website, die op 3 juli live is gegaan, maken we onze visie en energie nóg toegankelijker. En dat is nodig, want de behoefte aan goede zorg, dicht bij huis is groot.

Inwoners van Velp en Rozendaal zien op de nieuwe website in één oogopslag welke zorgprogramma’s EenPlus aanbiedt. In zorgprogramma’s zijn alle kennis en zorg rondom één thema gebundeld. Bijvoorbeeld Gecombineerde Leefstijlinterventie, Multidisciplinaire Eerstelijns Revalidatiezorg of het Kind Expertise Team.

Zorgverleners kunnen via de website een innovatievoorstel indienen

De uitdagingen in de zorg zijn complex. Met name de eerstelijnszorg in Nederland staat onder druk. Op de vraag hoe EenPlus de eerstelijnszorg kan versterken, vertelt Piet van Meijeren, directeur van EenPlus: “Op onze nieuwe website nodigen we zorgverleners en partners uit om een innovatievoorstel te doen. Op die manier kunnen we ons netwerk en kennis van bekostigingsmogelijkheden nog laagdrempeliger ter beschikking stellen.”

Samenwerking met partners in het sociaal domein

EenPlus kiest voor een multidisciplinaire aanpak om patiëntgerichte zorg te leveren. Daarbij is niet alleen gezondheid het doel. Ook welbevinden en preventie zijn belangrijk. Aangezien sommige medische klachten hun oorsprong hebben in het maatschappelijk veld, werkt EenPlus daarbij ook heel veel samen met partners in het sociaal domein, zoals Incluzio.

Informatie over gezondheid en leven toegankelijk maken

Bestuurslid Maartje Mouchart vertelt over het belang van preventie: “Er is een groeiende behoefte aan zorg. Ons huidige zorgstelsel, met z’n hoge kosten en tekort aan personeel, kan die taak niet op zich nemen. Door informatie over gezondheid en leven laagdrempelig in elke wijk toegankelijk te maken en als het nodig is door te verwijzen naar de huisarts of praktijkondersteuner, kunnen we hoge zorgkosten voorkomen. Op die manier werken we wijkgericht aan het bevorderen van de gezondheid en welbevinden van inwoners van Velp en Rozendaal.”

Nieuws uit uw regio