« terug naar vorige pagina

Leefstijlinterventie SLIMMER

De gecombineerde leefstijlinterventie SLIMMER richt zicht op het duurzaam verbeteren van de leefstijl van mensen met (een verhoogd risico op) obesitas. Dit draagt bij om type 2 diabetes te voorkomen.

Het SLIMMER programma
Het SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een voedings- en beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden begeleid naar lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkommomenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning. De uitvoering is in handen van de zorgverleners van Voeding met Visie en fysiotherapiepraktijk Ter Horst samen met lokale beweegprofessionals.

Doelgroep
SLIMMER richt zich op volwassen met obesitas (BMI 30-40) of overgewicht (BMI>25) met een verhoogd gezondheidsrisico.

Duurzaam gewichtsverlies
SLIMMER leidt tot een duurzaam gewichtsverlies van 3 kilogram. Ook leidt SLIMMER tot verbeteringen in voedingsinname, beweging en kwaliteit van leven. 

Gedragsverandering en gedragsbehoud
Het bevorderen van een duurzame gedragsverandering naar een gezonde leefstijl staat centraal in SLIMMER. Hiervoor worden verschillende methoden en technieken ingezet, zoals het stellen van doelen, motivational interviewing en het vergroten van vaardigheden door oefening.

Aanmelden
Om te kunnen deelnemen moet u een verwijzing vragen aan uw huisarts. 

Meer weten?
Kijk op de website van SLIMMER of neem contact op met fysiotherapiepraktijk Ter Horst 026-3620636

Een succesverhaal: Geen schuldgevoel, maar happy