« terug naar vorige pagina

BeweegKuur

Heeft u een brief van de gemeente ontvangen over de BeweegKuur?
Samen een jaar lang intensief werken aan een gezonde leefstijl.

Woont u in de gemeente Rheden? En heeft u overgewicht en een lager inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u deelnemen aan de uitgebreide BeweegKuur. Een begeleid programma waarin u op kosten van de gemeente gedurende 3 maanden 2 keer per week sport in een groep. Na deze 3 maanden betaalt de gemeente via de Gelrepas deels mee aan uw sportabonnement. Inwoners die hiervoor in aanmerking komen hebben in de week van 18 maart 2019 van de gemeente Rheden een brief ontvangen.

Tegoedbon BeweegKuur

Wilt u meedoen? Maak een afspraak met uw huisarts en neem deze brief van de gemeente mee.

Wat is de BeweegKuur?
De BeweegKuur is een leefstijlprogramma waar u kunt leren om gezonder te leven en u goed te voelen. Een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist helpen u om gezond te eten en voldoende te bewegen.

Voor wie is de BeweegKuur?
De Beweegkuur is bedoeld voor mensen met overgewicht. Vanaf een BMI van 25 is er sprake van overgewicht. Een grote buikomvang of aandoeningen zoals diabetes of artrose geven extra redenen om te starten met de BeweegKuur. De huisarts beoordeelt of u in aanmerking komt voor deelname aan de BeweegKuur.

Inhoud programma
1. Kennismaking en intake met de leefstijlcoach
De leefstijlcoach bespreekt met u uw motivatie om mee te doen én uw persoonlijke doelen op het gebied van gezondheid. De uitkomst van de intake bepaalt of u met het vervolg van het programma kunt starten.

2. Begeleiding – jaar 1
Als u door kunt met het programma, start de coaching van de leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtiste.

  1. De fysiotherapeut doet een meting om uw gezondheidssituatie in kaart te brengen en maakt met u een beweegplan. Gedurende 3 maanden wordt u begeleidt tijdens het sportprogramma.
  2. Samen met de leefstijlcoach gaat u na het sportprogramma van 3 maanden op zoek naar een standaard sport- of beweegactiviteit. Gedurende het jaar houdt de leefstijlcoach contact met u. Hij/zij voert tussentijdse metingen uit en bespreekt met u de voortgang.
  3. De diëtiste maakt met u een persoonlijk voedingsplan. Ook vinden er verschillende groepsbijeenkomsten over voeding plaats.

3. Volhouden – jaar 2
In het tweede jaar houdt de leefstijlcoach contact met u over de voortgang. Wanneer gewenst vinden er nog een aantal groepsbijeenkomsten over voeding plaats.

Waar
Het programma vindt plaats in het Gezondheidscentrum Velp en wordt verzorgd door Fysiotherapie Ter Horst en
Voeding met Visie.