Meer informatie

 • Stichting Nabij biedt een luisterend oor aan mensen in de laatste levensfase. Een persoonlijk gesprek van mens tot mens dat over verschillende onderwerpen kan gaan. Juist in de huidige periode waar de overheid drastische maatregelen heeft getroffen om de verspreiding van het levensbedreigende Corona virus tegen te gaan, kan extra ondersteuning wenselijk zijn. Meer informatie

 • Recent heeft tv-programma Zembla een opname bij ons gemaakt waarin de succesvolle aanpak van de ouderenzorg in Velp belicht wordt. De opnames hebben geleid tot deze beelden op de website van Zembla.

  In het fragment vertellen dokter Bertholet en huisarts Van Santen hoe succesvol de Velpse aanpak van ouderenzorg is georganiseerd en hoe we hiermee in Velp een landelijk voorbeeld zijn.

 • Op 1 februari zijn de stichtingen Innoforte en Vreedenhoff gefuseerd tot één stichting voor ouderenzorg. De nieuwe stichting omvat thuiszorg (verzorging, verpleging en huishoudelijke hulp), dagbesteding, intramurale zorg in de locaties in Velp (Oosterwolde, De Biesdel, Lorentzhuis en ’t Jagthuis) en in Arnhem (Vreedenhoff/ Nijenstede) en verhuur van woningen (Biesdel, Nijenstede en vanaf juni 2020 Lorentzhof (Velp)). Lees meer

 • Het Behandelpaspoort is een boekje dat lijkt op een echt paspoort. Met behulp van dit Behandelpaspoort kunt u nadenken en praten over uw wensen ten aanzien van behandeling en zorg. In het boekje kunt u ook invullen welke wensen dat zijn. Maar u kunt er ook uw contactpersonen en pasfoto in kwijt. En er is ruimte om te beschrijven wie u bent en wat belangrijk voor u is.

  Een bijgevoegd informatieboekje helpt u om alle gebruikte (medische) termen goed te begrijpen. Ook als u helemaal gezond bent, kan het verstandig zijn om over uw behandelwensen na te denken. Het Behandelpaspoort kan u daarbij helpen.

  Voor meer informatie kunt u de website  https://www.behandelpaspoort.nl/ bekijken.

  Het Behandelpaspoort is te verkrijgen in Velp bij de Boots Apotheek, Boekhandel Jansen & de Feijter en bij Ons Raadhuis.

 • Ben je niet vooruit te branden? Verlang je halverwege de dag al naar je bed? Merk je dat je aandacht en concentratie te wensen over laten? Heb je steeds minder zin om te sporten of met andere mensen af te spreken? Geen puf om je huishouden te doen?

  Vermoeidheid kan een grote impact hebben op je dagelijks leven. Voor omstanders is dat soms moeilijk te begrijpen, zeker wanneer je je de ene dag beter voelt dan de andere dag. Wanneer er geen duidelijke oorzaak of behandeling te vinden is, kun je daar wanhopig en neerslachtig van worden. Hoe moet je dan verder?

  Voor wie?

  Ergotherapie Rijnbeek is een gespecialiseerde praktijk die mensen helpt met vermoeidheidsklachten met allerlei oorzaken (burnout, overspannenheid, na trauma/ongeluk, herstel na virus, etc.), of wanneer de oorzaak niet duidelijk is en een medische verklaring niet te vinden is.

  Wat kun je verwachten?

  In een kortdurend traject van 6 tot 10 sessies leer je hoe je je energie weer op peil brengt. Je krijgt inzicht in hoe vermoeidheid tot stand komt en welke factoren er voor kunnen zorgen dat je vermoeid blijft. Met de praktische adviezen kun je zelf weer invloed uit gaan oefenen op je energie en leer je je belastbaarheid weer op te bouwen, zodat je weer kunt gaan doen wat voor jou belangrijk is.

  Deze behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering (let op: je eigen risico wordt wel aangesproken!). Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

  Bel of mail gerust als je wilt overleggen of deze behandeling iets voor jou is.

  Debby Rijnbeek: 06 – 27093780

  info@ergotherapierijnbeek.nl

 • Het Gezondheidscentrum start in april met de Nationale Diabetes Challenge 2020. Een landelijk project dat de leefstijl en gezondheid van mensen (met diabetes) verbetert. Gedurende 16 tot 20 weken wandelen zorg-, sport- en welzijnsprofessionals één keer per week, op de dinsdagochtend, samen met de deelnemers van de Challenge. Iedere week wordt vanuit het Gezondheidscentrum een route van max 5 km gewandeld. Omdat bewegen goed is voor iedereen is de Challenge niet alleen voor mensen met diabetes maar voor iedereen die wil wandelen.

  Bent u geïnteresseerd kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 7 april om 16.00 uur in het Gezondheidscentrum, kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/huisartsenvelp of vraag informatie bij uw huisartsenpraktijk.

 • Zaterdag 28 september vertrok vanuit Velp een bus vol met deelnemers en begeleiders van oa het Gezondheidscentrum richting Den Haag voor de finale wandeling van de Nationale Diabetes Challenge 2019. De zorggroep Onze Huisartsen zorgde voor herkenbaarheid en deelde rode petjes uit.
   
  Ondanks dat het regende genoten onze wandelaars van de warming-up van Olga Commandeur en samen met  vierduizend andere deelnemers van de 5 of 10 km Haagse wandelroutes. Iedereen was enthousiast en een groot aantal mensen heeft het voornemen volgend jaar weer mee te doen.

  De deelnemers blijven de hele winter doorwandelen. Op dinsdagochtend en op woensdagavond wordt 5 km gewandeld startend vanuit het gezondheidscentrum. Ook mensen die niet hebben deelgenomen aan de Nationale Diabetes Challenge maar die wel geïnteresseerd zijn, kunnen meelopen. Neem voor meer informatie contact op met het gezondheidscentrum tel 026-361 5007.

   
 • Zondag 29 september wordt in Velp voor de 25e keer de Posbankloop gehouden. Een pittige hardloopwedstrijd van 6 of 15 kilometer. De parcoursen voeren voor een groot deel door de bossen en over de heidevelden van Nationaal Park Veluwezoom van Natuurmonumenten.  Een team van zorgverleners van het gezondheidscentrum Velp doet dit jaar mee met de 15 km wedstrijdloop!  Komt u hen aanmoedigen? Start en finish parkeerterrein van het Gezondheidscentrum Rozendaalselaan 34 Velp.

  PROGRAMMA

  • 11.30 uur: AeresKidsRun 500 meter
  • 11.45 uur: AeresKidsRun 1000 meter
  • 12.05 uur: AeresKidsRun 1500 meter
  • 13.00 uur: Start 6 km wedstrijdloop (prijsuitreiking 13.40 uur)
  14:00 uur: Start 15 km wedstrijdloop (prijsuitreiking 15.00 uur)