Meer informatie

 • Het gaat om wat u nodig heeft

  Wanneer u heeft gehoord dat u ongeneeslijk ziek bent, kunt u ondersteuning en of zorg krijgen die gericht is om klachten en problemen zo veel mogelijk te voorkomen of te verminderen. Dit kan variëren van medicijnen tegen pijn of misselijkheid tot psychische hulp of thuiszorg. Dit noemen we palliatieve zorg.

  Op tijd en zo lang als het duurt

  De palliatieve fase duurt soms dagen, soms weken en soms een jaar of langer. Het gaat dus niet alleen om ondersteuning en zorg in de laatste weken of maanden van uw leven. U kunt palliatieve zorg krijgen vanaf het moment dat u hoort dat u niet meer beter wordt. De ondersteuning en zorg is ook bedoeld voor familie en vrienden. Het tijdig inschakelen van ondersteuning en of zorg kan onzekerheid en problemen voorkomen. Meer informatie kunt u lezen op  www.overpalliatievezorg.nl of  www.iknl.nl/palliatieve-zorg/over-palliatieve-zorg .

  Hoe krijgt u palliatieve zorg?

  Als u heeft gehoord dat u niet meer beter wordt, zorgt uw huisarts ervoor dat u de hulp krijgt die u nodig heeft. De huisarts werkt nauw samen met het ziekenhuis, de thuiszorg en andere mensen die gespecialiseerd zijn in de palliatieve zorg. Neem contact op met uw huisarts en bespreek uw vragen en wensen.

 • Zaterdag 28 september vertrok vanuit Velp een bus vol met deelnemers en begeleiders van oa het Gezondheidscentrum richting Den Haag voor de finale wandeling van de Nationale Diabetes Challenge 2019. De zorggroep Onze Huisartsen zorgde voor herkenbaarheid en deelde rode petjes uit.
   
  Ondanks dat het regende genoten onze wandelaars van de warming-up van Olga Commandeur en samen met  vierduizend andere deelnemers van de 5 of 10 km Haagse wandelroutes. Iedereen was enthousiast en een groot aantal mensen heeft het voornemen volgend jaar weer mee te doen.

  De deelnemers blijven de hele winter doorwandelen. Op dinsdagochtend en op woensdagavond wordt 5 km gewandeld startend vanuit het gezondheidscentrum. Ook mensen die niet hebben deelgenomen aan de Nationale Diabetes Challenge maar die wel geïnteresseerd zijn, kunnen meelopen. Neem voor meer informatie contact op met het gezondheidscentrum tel 026-361 5007.

   
 • Zondag 29 september wordt in Velp voor de 25e keer de Posbankloop gehouden. Een pittige hardloopwedstrijd van 6 of 15 kilometer. De parcoursen voeren voor een groot deel door de bossen en over de heidevelden van Nationaal Park Veluwezoom van Natuurmonumenten.  Een team van zorgverleners van het gezondheidscentrum Velp doet dit jaar mee met de 15 km wedstrijdloop!  Komt u hen aanmoedigen? Start en finish parkeerterrein van het Gezondheidscentrum Rozendaalselaan 34 Velp.

  PROGRAMMA

  • 11.30 uur: AeresKidsRun 500 meter
  • 11.45 uur: AeresKidsRun 1000 meter
  • 12.05 uur: AeresKidsRun 1500 meter
  • 13.00 uur: Start 6 km wedstrijdloop (prijsuitreiking 13.40 uur)
  14:00 uur: Start 15 km wedstrijdloop (prijsuitreiking 15.00 uur)
 • Heeft u een brief van de gemeente Rheden ontvangen over de BeweegKuur? Wilt u hierover meer informatie? Klik op deze link http://www.eenplus.nl/beweegkuur

  Wat is de BeweegKuur?
  De BeweegKuur is een leefstijlprogramma waar u kunt leren om gezonder te leven en u goed te voelen. Een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist helpen u om gezond te eten en voldoende te bewegen.

  Voor wie is de BeweegKuur?
  De Beweegkuur is bedoeld voor mensen met overgewicht. Vanaf een BMI van 25 is er sprake van overgewicht. Een grote buikomvang of aandoeningen zoals diabetes of artrose geven extra redenen om te starten met de BeweegKuur. De huisarts beoordeelt of u in aanmerking komt voor deelname aan de Beweegkuur. 

 • Na het succes van de Nationale Diabetes Challenge 2018 heeft het Gezondheidscentrum ook dit jaar besloten om mee te lopen. Wederom is het de bedoeling dat vanaf april een wekelijkse wandelbijeenkomst van ongeveer 5 km wordt georganiseerd voor mensen met en zonder diabetes. Deelnemers wandelen 16-20 weken lang samen met zorgprofessionals. Bent u geïnteresseerd kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 2 april om 16.00 uur in het Gezondheidscentrum, kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/huisartsenvelp of vraag informatie bij uw huisartsenpraktijk.

 • Rijnstate wil de zorg in Velp op een andere plek gaan organiseren en wil het pand in Velp verkopen, maar wel zorg blijven aanbieden in de gemeente Rheden: in overleg met huisartsen onderzoekt Rijnstate welke zorgactiviteiten ze op welke locatie blijven aanbieden. Lees verder

 • Op maandag 21 januari 2019 om 17.00 uur openen Huisartsenpost Arnhem-Noord en Dienstapotheek Arnhem hun deuren bij de Spoedeisende Hulp in Rijnstate.  Huisartsenpost Velp zal vanaf dat moment gesloten zijn. Zie onderstaande link voor meer informatie.

  https://www.onzehuisartsen.nl/zorgprofessionals/nieuws/vanaf-maandag-21-januari-2019-huisartsenpost-spoedeisende-hulp-en-dienstapotheek-op-1-plek/

 • U hebt in de afgelopen weken een aanbieding van uw nieuwe polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekeraar ontvangen. Het loont de moeite om deze eens goed te bestuderen, ook als u al ouder bent. Wij hebben vernomen dat alle ziektekostenverzekeraars akkoord hebben gegeven voor de financiering van het project Multidisciplinaire Ouderenzorg met een Specialist Ouderengeneeskunde in 2019.

  Tevens wijzen wij op de berichtgeving van de gemeente Rheden over de collectieve aanvullende zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen. Meer informatie is te lezen op de website van de gemeente Rheden of gebruik de link: collectieve verzekering gemeente Rheden 
  Mogelijk kan het u besparingen opleveren.

  De Patienten Advies Raad (PAR) wenst u goede en gezonde feestdagen

 • Met ingang van 1 juli 2018 kunt u niet meer met contant geld betalen bij Boots apotheek Velp. U kunt alleen per PIN-betaling uw aankopen afrekenen. De maatregel is genomen in verband met de veiligheid van u en de medewerkers van de apotheek. Wij verzoeken u vriendelijk rekening te houden met deze nieuwe maatregel en vragen uw begrip voor de situatie.