« terug naar vorige pagina

Nieuws

(22-03-2019) Een jaar lang intensief werken aan een gezonde leefstijl? Meld je aan voor de BeweegKuur! 

Heeft u een brief van de gemeente Rheden ontvangen over de BeweegKuur? Wilt u hierover meer informatie? Klik op deze link http://www.eenplus.nl/beweegkuur

Wat is de BeweegKuur?
De BeweegKuur is een leefstijlprogramma waar u kunt leren om gezonder te leven en u goed te voelen. Een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist helpen u om gezond te eten en voldoende te bewegen.

Voor wie is de BeweegKuur?
De Beweegkuur is bedoeld voor mensen met overgewicht. Vanaf een BMI van 25 is er sprake van overgewicht. Een grote buikomvang of aandoeningen zoals diabetes of artrose geven extra redenen om te starten met de BeweegKuur. De huisarts beoordeelt of u in aanmerking komt voor deelname aan de Beweegkuur. 

Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge Velp 2019 (start april 2019)
Na het succes van de Nationale Diabetes Challenge 2018 heeft het Gezondheidscentrum ook dit jaar besloten om mee te lopen. Wederom is het de bedoeling dat vanaf april een wekelijkse wandelbijeenkomst van ongeveer 5 km wordt georganiseerd voor mensen met en zonder diabetes. Deelnemers wandelen 16-20 weken lang samen met zorgprofessionals. Bent u geïnteresseerd kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 2 april om 16.00 uur in het Gezondheidscentrum, kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/huisartsenvelp of vraag informatie bij uw huisartsenpraktijk.
 
(1-2-2019) Patiëntenadviesraad: Definitief einde aan ziekenhuis locatie Velp?
Rijnstate wil de zorg in Velp op een andere plek gaan organiseren en wil het pand in Velp verkopen, maar wel zorg blijven aanbieden in de gemeente Rheden: in overleg met huisartsen onderzoekt Rijnstate welke zorgactiviteiten ze op welke locatie blijven aanbieden. Lees verder
 
Huisartsenpost Velp sluit per 21 januari 2019
Op maandag 21 januari 2019 om 17.00 uur openen Huisartsenpost Arnhem-Noord en Dienstapotheek Arnhem hun deuren bij de Spoedeisende Hulp in Rijnstate.  Huisartsenpost Velp zal vanaf dat moment gesloten zijn. Zie onderstaande link voor meer informatie.

https://www.onzehuisartsen.nl/zorgprofessionals/nieuws/vanaf-maandag-21-januari-2019-huisartsenpost-spoedeisende-hulp-en-dienstapotheek-op-1-plek/

 
De financiering voor ouderzorg in 2019 is geregeld!
U hebt in de afgelopen weken een aanbieding van uw nieuwe polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekeraar ontvangen. Het loont de moeite om deze eens goed te bestuderen, ook als u al ouder bent. Wij hebben vernomen dat alle ziektekostenverzekeraars akkoord hebben gegeven voor de financiering van het project Multidisciplinaire Ouderenzorg met een Specialist Ouderengeneeskunde in 2019.

Tevens wijzen wij op de berichtgeving van de gemeente Rheden over de collectieve aanvullende zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen. Meer informatie is te lezen op de website van de gemeente Rheden of gebruik de link: collectieve verzekering gemeente Rheden 
Mogelijk kan het u besparingen opleveren.

De Patienten Advies Raad (PAR) wenst u goede en gezonde feestdagen

 
Pinbetaling vereist bij Boots Apotheek Velp
(25-06-2018) Met ingang van 1 juli 2018 kunt u niet meer met contant geld betalen bij Boots apotheek Velp. U kunt alleen per PIN-betaling uw aankopen afrekenen. De maatregel is genomen in verband met de veiligheid van u en de medewerkers van de apotheek. Wij verzoeken u vriendelijk rekening te houden met deze nieuwe maatregel en vragen uw begrip voor de situatie.
 
Diabetes Challenge Velp 2018
(30-03-2018) Het Gezondheidscentrum Velp doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC*) 2018 en nodigt u van harte uit om mee te doen! Voor mensen met diabetes is wandelen een goed medicijn. Daarom gaan we dit jaar wandelen om te behandelen. Dat hoeft u niet alleen te doen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen we met u mee. De wandelingen zijn niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is goed voor iedereen, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. We starten op 17 april. Voor meer informatie zie   www.nationalediabeteschallenge.nl/huisartsenvelp  of mail naar info@eenplus.nl
 
Informatiemarkt ‘Vitaal op elke leeftijd’

(30-03-2018) Op 24 maart 2018 werd voor de vijfde keer een informatiemarkt in het gezondheidscentrum georganiseerd. Het thema was ‘Vitaal op elke leeftijd’. Het was een zeer leuke middag met veel informatie over dit thema.

 
(30-06-2016) De Patiënten Advies Raad (PAR) was present op de Informatiemarkt “Prettig oud worden”, op 16 april j.l. Op de 1e verdieping van het gebouw hebben we met veel cliënten/patiënten een praatje gemaakt en onze folder meegegeven.
Lees verder